28.1.07

Bataatti-munakoisocurry

Ainekset:

iso bataatti
munakoiso
iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl punaista thaicurryseosta
4 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
6 tl sitruunaruohoa
2 rkl thai-kalakastiketta
2 tl fariinisokeria
(kaffirlimetin lehtiä)
2 rkl limen mehua
tuoretta korianteria

Ihan ekana olen itkettänyt munakoisoa, eli laittanut sen viipaleina talouspaperin päälle, siroitellut päälle karkeaa suolaa ja jättänyt oleilemaan puoleksi tunniksi. Sitten pyyhkäisy talouspaperilla ja koiso kuutioiksi. En ole varma, onko tämä tässä tapauksessa tarpeellinen vaihe, mutta munakoiso on niin uusi juttu mulle, että varmuuden vuoksi teen noin.

Pilko sipuli, kuutioi bataatti ja munakoiso. Lykkää öljy wokkiin tai pataan kuumenemaan. Lisää pataan sipuli ja thaicurrymössö. Sekoittele ja paista kolmisen minuuttia.

Lisää kookosmaito, vesi ja kaffirlimelehdet, jos käytät niitä. Laita kansi päälle ja anna kiehua. Keitä noin viisi minuuttia.

Viskaa bataattilohkot pataan ja keitä kuutisen minuuttia. Heitä munakoisolohkot mukaan, kuten myös sitruunaruohot. (Itse käytän tällä hetkellä purkitettua sitruunaruohoa, mutta saa sitä tuoreenakin.) Keitä pienellä liekillä kymmenisen minuuttia, tai kunnes ainekset ovat kypsiä.

Sekoita joukkoon kalakastike, limemehu ja fariinisokeri. Anna keittyä vielä pari minuuttia. Pilko korianteria ja koristele ruoka sillä. Tarjoa riisin kanssa; meillä käytetään halpaa surinamilaista valkoista riisiä.

Resepti on peräisin Vegetarische Kookboekista, mutta olen muunnellut hieman.

Ei kommentteja: