3.2.07

Herne-muna-ricottacurry

Tämä kavisruoka on yksi meidän kestosuosikeistamme. Resepti on alunperin Suuresta aasialaisesta keittokirjasta, mutta ainekset alla on skaalattu meidän makuumme (paljon valkosipua ja mausteita). Valmistuksessa menee noin tunti.

Ainekset
200-300 g ricottajuustoa
2-3 kananmunaa
2 keskikokoista sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
2 rkl gheetä (tai muuta paistorasvaa)
2 dl pakasteherneitä
2 tl kurkumaa
1 rkl garam masalaa
1 rkl jauhettua korianteria
1/2 tl chilijauhetta
1 säilyketölkki tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
2 rkl jugurttia
1/2 tl suolaa
yksi nippu tuoreita korianterinlehtiä

Laitan ricottan uunivuokaan ja leikkelen juuston noin parin sentin viipaleiksi. Vuoka 175-asteiseen uuniin paistumaan noin 45 minuutiksi. Pilkon sipulin ja valkosipulit ja laitan riisin keittymään.

Keitän pari kananmunaa kovaksi, kuorin ne ja ripottelen päälle kurkuman. Laitan gheen valurautapataan ja lieden melko kovalle lämmölle. Paistan munia muutaman minuutin koko ajan pyöritellen ja siirrän sitten ne syrjään. Nakkaan kuumaan pannuun nyt paistumaan sipulit, valkosipulit ja pari laakerinlehteä. Kun sipulit ovat pehmentyneet viskaan mukaan garam masalat, jauhetun korianterin ja jauhetun chilin. Nuuh. Seos alkaa tuoksumaan. Muutaman minuutin paistamisen jalkeen lisään muutaman desin vettä, purkin säilyketomaatteja ja ruokalusin tai pari tomaattipyrettä. Pistän kannen päälle, hellan lämmön alemmaksi ja annan porista hiljaa 5 minuuttia.

Sekoitan mukaan paistetun ricottan, pakasteherneet (ei tarvi edes sulattaa) ja pari-kolme ruokalusikallista jugurttia (esim. bulgarialaista sellaista, tai jotain muuta maustamatonta) ja paistetut kanamunat. Melkein valmis. Vielä tuoretta silputtua korianteria päälle ja kiikutan padan pöytään riisin kera. Rousk.

3 kommenttia:

tuuli kirjoitti...

Houkutinpa H:nkin blogaamaan, koska hän kerran laittoi tänään ruoankin. Söimme muuten klo 24 maissa. Yösyöpöttely vie yöunet.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Teidän ruokabloginne vaikuttaa mahtavalta, kiva että löysin tänne. Innoissani linkitinkin teidät jo omaan blogiini, toivottavasti teillä ei ole mitään sitä vastaan. Tervetuloa vastavierailulle Tuulentupaan!

tuuli kirjoitti...

Heissan ja kiitos käynnistä, vastavierailen ja vastalinkitän!