21.5.07

Schnaappileipä

Tästä ruoasta ei ole kuvaa, mutta ei se mitään, ei se olekaan erityisen esteettinen.

Olen käynyt lukuisten eri ihmisten kanssa keskusteluja omituisista voileivistä. Joku laittaa mansikkahilloa ja maksamakkaraa, joku suklaahitusia, joku pähkinävoita ja metwurstia. Tässä minun versioni omituisesta leivästä.

Tarvitaan yksi Vaasan ruispala tai Reissari -puolikas. Sivellään se sinapilla. Sinapin tulee olla kotomaista, Auraa, tai jos sitä ei ole saatavilla, vaikka Turun sinappia. Missään tapauksessa se ei saa olla mitään dijon-tyyppistä tai muuten eksoottista.

Ohuen sinappikerroksen päälle ripotetaan ihan hitusen verran oreganoa. Päällystetään juustoviipaileilla - vanha gouda on hyvää tähän, mutta toki muukin toimii. Lämmitetään uuni 175 asteeseen ja paistetaan leipää, kunnes juusto on sulanut sopivasti. Valmis!

1 kommentti:

Kafkakoski kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä; täytyy kokeilla, vaikkei täältä Espanjasta saakaan "oikeaa" tummaa leipää. Minun herkkuani on aina ollut sellainen "riisuttu malli" tuosta leivästäsi, eli ruisleipää uunissa lämmitettynä ja lämpimän leivän päälle Turun Sinappia.