26.8.07

Fisu osterikastikkeessa

(Kyllä tähänkin vielä kuva tulee, kunhan kuvankäsittelyjononi vähän lyhenee)

Ostin pussillisen valmista osterikastiketta joskus kaupan alelaarista, ja nyt sille piti keksiä käyttö. Googlettelemalla törmäsin moniin naudanlihaohjeisiin, mutta kun meillä ei oikein noita liharuokia kovin usein harrasteta, etsin kasvista tai kalaa. Lopulta päädyin soveltamaan ja yhdistelemään kalaohjeita.

Tarvitset:
  • 400 g valkoista kalaa, vaikka kuhaa (me käytimme pangasiusta, kun sitä nyt halvalla sai)
  • Osterikastiketta
  • Porkkanan suikaloituna
  • Puoli purjoa pilkottuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • Valkosipulia pilkottuna
  • 2 punaista chiliä pilkottuna
  • Seesamiöljyä
Valele kala osterikastikkeella ja laita uuniin 200 asteeseen pariksikymmeneksi minuutiksi, tai kunnes valmista. Kalan ollessa uunissa kuullota valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää chili ja inkivääri ja kääntele pari minuuttia. Lisää porkkanat ja purjot ja kääntele hetki. Kaada tarpeellinen määrä osterikastiketta päälle, lisää hieman vettä, jos tarvitset. Keittele, kunnes vihannekset ovat valmiita.

Ota kala uunista ja kaada vihanneskastike sen päälle. Tarjoa höyrytetyn riisin kanssa.

20.8.07

Parsakaalikeitto

(Kuva tulossa)

Kesä on mennyt reissatessa ja muiden ruokia syödessä. Nyt on taas arjen aika, ja ehkäpä ehtii ruokablogaamaankin. Tässä nyt yksi helppo parsakaaliruoka blogaustauon lopettajaisiksi.

Minulla on tapana leikellä lisukeparsakaalien jalat pieniksi paloiksi ja lykätä ne pakasterasiassa pakkaseen. Sitten aina välillä otan ne sieltä, lisään noin 400 g tuoretta parsakaalia ja teen keiton.

Tarvitset:
  • parsakaalia jotain puoli kiloa
  • kattilallinen vettä
  • pari pientä sipulia (tai yksi iso)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • mustapippuria
Laita vesi kiehumaan ja kasvisliemikuutiot sekaan. Kun vesi kiehuu, kaada kattilaan pilkotut parsakaalit ja silputut sipulit. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen neste syrjään, älä kuitenkaan vielä viemäriin. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja jos tarvis, keitinlientä. Mausta mustapippurilla, lisää suolaa jos suolaisesta tykkäät.