30.1.07

Bordellikala

Uunissa valmistettu pakastevalmiskala on meillä bordellikala, koska yleensä käytämme Vis Bordeaux -merkkistä tuotetta. Se on jotain leivitettyä ja maustettua valkoista peruskalaa, ihan hyvää, pakastealtaasta kotiin ja sitten uuniin 225 asteeseen 45 minuutiksi.

Lisukkeeksi laitan perunamuusia: 8 perunaa, jotka keitetään kuorittuina ja puolitettuina kypsiksi, valutetaan vesi pois, lisätään tilkkanen* maitoa ja pari lusikallista voita, muussataan. Ja tällä kertaa kukkakaalia, mutta useimmiten meillä on lisukekasviksena parsakaalia. Kummatkin -kaalit valmistan mikrossa, koska luin jostain, että se säilyttää ravintoaineet paremmin kuin keittäminen.

Parsakaali mikrottuu hyvin, kun sen laittaa kannelliseen astiaan, jonne on parsakaalin kukintojen lisäksi ripoteltu suolaa ja kipattu viisi ruokalusikallista vettä. Sädetystä 4 minuuttia ja valmis. Kukkakaali taas vaatii ehkä hiukan enemmän vettä ja minuutin enemmän aikaa, ainakin meidän mikromme täydellä teholla.

Pilkon muussin päälle vielä tilliä ja ruohosipulia. Nopea ja vaivaton ruoka.

* H ei tykkää "tilkkasista" tai "ripauksista". Pitää olla tarkkoja mittoja, jotka mitataan ruokaa laittaessa huolellisesti ja keskittyen. Minä taas teen aina vähän sinnepäin. Alle parikymppisenä olin kateellinen, kun äitini osasi laittaa ruokaa "tuosta vaan", katsomatta ohjeita tai miettimättä, ja aina tuli hyvää. Nyt minäkin osaan jo hieman soveltaa, mutta en toki vielä yhtä hyvin kuin äiti..

1 kommentti:

äiti kirjoitti...

Kiitos lapsi!