5.2.07

Palak paneer -sovelma


Palak paneeria saa varmaankin kaikista intialaisista ja nepalilaisista ravintoloista. Se on siis paneer-juustoa pinaatissa. Kävimme toissailtana intialaisessa ravintolassa syömässä ja eilen laitoin pastaa, johon tuli pinaattia (olipa muuten ihana pasta, kiitos ohjeesta Välipala-blogille!). Tänään piti sitten käyttää loput pinaatit ja mielessä pyöri taasen intialainen ruoka.

Sovelma tämä on, koska en jaksanut valmistaa paneeria, vaan käytin ricottaa. Olen kerran tehnyt kotona paneeria, ja se onnistui ihan hyvin, oli vain aikaavievää. Tarvitsin siihen lähinnä täysmaitoa ja sitruunaa. Sekä yhden entisen laamapaidan...

Tässä nyt kuitenkin tämäniltainen palak paneer -sovellukseni.

Ainekset:
Gheetä tai öljyä
Parisataa grammaa ricottajuustoa
Noin 750 grammaa pakastepinaattia
1 tomaatti
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 pientä punaista chiliä
Purkki creme fraichea
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
Silputtua tuorekorianteria

Ricotta valmistellaan kuten herne-muna-ricottacurryssa. Uuniin 175 asteeseen 30-45 minuutiksi ja sitten kuutioiksi.

Pilkotaan sipuli, valkosipuli ja chilit sekä raastetaan inkivääri. Kuumennetaan rasva padassa ja laitetaan silput sekaan. Mausteet perään. Käännellään nelisen minuuttia, eli taas kunnes mausteet alkavat tuoksua. Pienennetään liekkiä ja sekoitetaan creme fraiche mukaan. Lisätään hiljalleen sulatettu pakastepinaatti joukkoon ja annetaan olla pienellä tulella noin 15 minuuttia.

Lisätään tomaatti ja osa tuorekorianterista ja keitetään hetken. Soseutetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisätään juustokuutiot ja keitetään vielä 10 minuuttia. Maun mukaan suolaa perään. Koristellaan tuoreella korianterilla ja tarjoillaan riisin kera.

3 kommenttia:

emp kirjoitti...

näyttää tosi hyvältä. vitsi, saat inspiroitua minua taas laittamaan ruokaa. jospa tänään ehtisi kotiin ajoissa. muuta saakohan noita kaikkia raaka-aineita dessausta? olen matkalla bauhausin mensaan, jossa on kyllä hyvät salaatit ym., mutta kolleegojen eiliset curryt olivat aika erikoisia itä-saksalaisia versioita.

tuuli kirjoitti...

Jos löydät jonkun etnokaupan niin osta mausteita paljon kerralla. Me käydään Haagissa Wah Nam Hong -nimisessä supermarketissa noin kerran kuussa, sieltä löytyy ja halvalla.

Nelle kirjoitti...

ei tämäkään versio pahalle näytä. :)