8.2.07

Lohta kotimaisittain

Meillä syödään nykyään aika harvoin lohta, koska sen kilohinta pyörii täällä 18-20 euron välillä. Eilen lohi oli tarjouksessa, joten pitihän sitä sitten ostaa. Nyt on lohta kahtena päivänä peräkkäin.

Eilinen ruoka oli lohta perunamuusin ja tillin kanssa. En muista, mistä olen oppinut ohjeen. Paljon yksinkertaisempaa ei ole (paitsi tietysti se klassinen pannulle ja sitruunaa perään).

Tarvitset purkin ranskankermaa, hieman sitruunapippuria, desin pari vettä, kalaliemikuution ja kuivattuja yrttejä, esimerkiksi rakuunaa tai basilikaa. Sekoita kyseiset ainekset keskenään. Laita lohi uunivuokaan. Kaada kastike päälle. Laita uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Ripottele päälle tilliä. Syö pottumuusin ja vihannesten kanssa.

Ei kommentteja: