
300-400 g lohifilettä
1 rkl inkivääriä viipaleina
1 dl tummaa misotahnaa
2 dl vettä
1 dl sakea
2 rkl sokeria
Käytin tänään Nomonomon purkkisakea, "taloussakea" joka kelpaa hyvin ruanlaittoon. Miso on soijapohjaista maustetahnaa, jota löytyy vaaleata tai tummaa versiota. Jälkimmäinen on voimakkaamman makuista.

Ruoka on nyt periaatteessa valmista pientä näpräämistä lukuunottamatta. Leikkaan ensin inkivääristä pitkiä tikkuja koristeeksi. Tuuli höyryttää broccolia mikrossa ja kaivan wasabin jääkaapista. Wasabi on sushista tuttua piparjuuritahnaa joka isompina annoksina avaa tehokkaasti nenän. Mikä onkin hyvä koska on nuhanpoikanen. Loput sakepurkin sisällöstä joutuu vihreään sakekuppiin. Saken voi juoda joko kylmänä tai lämpimänä. Pääsääntö on, että sake juodaan niin kuin tuntuu parhaimmalta. Jos on epävarma siitä, että haluaako juoda lämpimänä vai kylmänä, niin halvat "pöytäsaket" juodaan yleensä lämpimänä ja hienostuneet saket taas hieman jäähdytettynä.

Tämä resepti oli muuten Tomosta, japanilaisen kulttuurin ystävät ry:n jäsenlehdestä. Alla vielä kuvatus kokkauksen tuloksesta. Huom vihreä viiva wasabia lautasen reunalla.

1 kommentti:
Enpä ole keksinyt, että misotahnasta voisi tehdä muutakin kuin keittoa. Hieno vinkki :-)
Lähetä kommentti