31.3.07

Paprikapasta

Tämä on aika helppo ja vikkelä pasta, ainakin jos sinulla on grilli. Minä en edes tiennyt, että uunissamme on sellainenkin toiminto, ennen kuin päätin kokeilla paprikoiden grillaamista.

Ainekset:
3 paprikaa, eri värisiä tai punaisia
Oliiviöljyä
1 iso sipuli viipaloituna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuina
1-2 dl kermaa
1/4 tl chilijauhetta
2 rkl tuoretta oreganoa
Suolaa
Mustapippuria
Pastaa, vaikkapa fusillia tai spagettia tai mitä vain

Leikkaa paprikat halki, poista siemenet ja lykkää paprikanpuolikkaat grilliin. Grillaa, kunnes kuori on musta ja rakkuloilla (eli jotain 5-8 minuuttia grillistä riippuen). Ota paprikat pois grillistä ja anna jäähtyä. Kuori mustunut kuori pois ja leikkaa paprikat paloiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli pehmeäksi. Lisää paprikapalat, valkosipuli, kerma ja chili. Keittele pari minuuttia, hämmennä välillä. Lisää lopuksi oregano (jos muuten käytät kuivattua, laita vain alle rkl, sillä se on paljon voimakkaamman makuista), suola ja mustapippuri. Sekoita valmiiseen pastaan.

Tämä on muistaakseni sovellettu jostain Suuren Pastakirjan ohjeesta.

1 kommentti:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä, nam!