30.3.07

Thaikasviscurry

Tämä on herkkuruokaa vahvan curryn ja kookosmaidon ystäville, muut voivat jättää suosiolla väliin.. Aineksista hieman: punaista thaiscurrytahnaa sai ainakin ennenaikaan K-kaupasta, kuten myös kaffirlimetinlehtiä. Thai-kalakastiketta löytyi joskus jopa lähi-Alepasta. Helsingissä Hämeentien etniset ruokakaupat ovat myös oiva tarvikeostospaikka. Kalakastikkeen kanssa kannattaa olla vähän varovainen, sillä siitä vaikuttaa olevan kovasti erilaisia versioita. Jotkut ovat supersuolaisia, jotkut taas miedompia. Kannattaa testata, ettei tule liian suolaista currya.

Ainekset:
Öljyä paistamiseen
3 perunaa
Pitkäpapuja
Puolikas kukkakaali
Punaista paprikaa (kuvan curryssa on vihreää, koska kaupan punainen paprika oli tällä kertaa Israelista, enkä suostu ostamaan israelilaisia tuotteita)
Iso sipuli
2 rkl punaista thaicurrytahnaa
6 kaffirlimetin lehteä
1 rkl viherpippureita murskattuna
2 rkl thaikalakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
2 dl vettä
2 tl fariinisokeria
1 rkl limen mehua

Pilko sipuli pieneksi, kuutioi perunat ja kukkakaalit, suikaloi paprika ja leikkaa pitkäpavuista sopivankokoisia paloja. Laita wokkipannuun öljyä kuumenemaan. Lusikoi thaicurrytahna pannuun, sekoittele, ja lisää sipuli. Sekoita koko ajan ja paista, kunnes sipuli on valmista.

Kaada kookosmaito ja vesi pannuun ja sekoita. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää sitten perunat, kukkakaalit ja kaffirlimetin lehdet. Keitä taas 10 minuuttia.

Lisää paprikat, pavut ja viherpippurit. Keitä hiljakseen, kunnes kasvikset alkavat olla kypsiä. Lisää lopuksi kalakastike, limemehu ja fariinisokeri. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja: