Ema datshi on Bhutanin kansallisruoka. Bhutan taas on pieni ja eristynyt valtio Himalajalla, Nepalin ja Tiibetin lähellä. Maa on vuoristoinen, mutta mahtuu sinne pari laaksoakin. Innostuin Bhutanista luettuani Jamie Zeppan kirjan Ylitse taivaan ja maan, jossa hän kuvaa aikaansa maassa. Ema datshi mainitaan kirjassa, joten sitä piti koettaa tehdä.
Ainekset
öljyä tai gheetä tai vastaavaa
iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
250 g isoja vihreitä ja punaisia chilejä
250 g bhutanilaista juustoa (ja koska sitä ei saa, käytetään tanskalaista fetaa)
2 tomaattia
korianteria
Lohko sipuli isoiksi pitkittäisiksi paloiksi, leikkaa chilit pitkittäin noin neljään osaan per chilipalko. Pilko valkosipuli pieneksi. Kuutioi tomaatit, leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.
Laita kattilaan kiehumaan 3 dl vettä. Lisää veteen ruokalusikallinen öljyä, gheetä tai voita. Lisää sipulit ja chilit. Anna kiehua, keitä kannen alla 10 minuuttia.
Lisää tomaatit ja valkosipulit. Keitä 3 minuuttia.
Lisää fetapalat ja sekoita hyvin. Juuston on tarkoitus osaksi sulaa kastikkeeseen. Keitä kolmisen minuuttia.
Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa riisin kera. Pari vinkkiä: 250 g chiliä on paljon, joten miedonna tarvittaessa. Ei kannata yrittää poistaa chilejä loppuvaiheessa, siinä kohtaa se ei enää auta.. Maku tuskin on sama kuin Bhutanissa, mutta hyvää tämä meidän mielestämme kuitenkin on.
14.2.07
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti