24.2.07

Savulohipinaattipasta


Riina taisi mainita laittaneensa lohipinaattipastaa, joten minäkin päätin kokeilla.

Ainekset:
pari pientä salottisipulia tai muuta sipulia
savulohisuikaleita ("zalmreepjes")
n. 200 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
pastaa, vaikkapa penneä tai fusillia
suolaa
mustapippuria
päälle parmesaania

Freesasin silputun sipulin pannulla oliiviöljyssä. Lisäsin pinaatin ja ruokakerman sekä lohen. Laitoin pastan kiehumaan. Kääntelin lohipaloja kastikkeessa ja sekoittelin. Kun lohet olivat valmiita, maustoin suolalla ja mustapippurilla. Suolaa ei tarvinnut paljon, koska savulohipalat ovat aika suolaisia jo ennestään. Pakastepinaatista taas kannattaa valuttaa ja puristella ylimääräiset vedet pois ennen ruoanlaittoa.

Sekoitin kastikkeen ja pastan ja ripottelin parmesaania päälle.

Ei kommentteja: