20.8.07

Parsakaalikeitto

(Kuva tulossa)

Kesä on mennyt reissatessa ja muiden ruokia syödessä. Nyt on taas arjen aika, ja ehkäpä ehtii ruokablogaamaankin. Tässä nyt yksi helppo parsakaaliruoka blogaustauon lopettajaisiksi.

Minulla on tapana leikellä lisukeparsakaalien jalat pieniksi paloiksi ja lykätä ne pakasterasiassa pakkaseen. Sitten aina välillä otan ne sieltä, lisään noin 400 g tuoretta parsakaalia ja teen keiton.

Tarvitset:
  • parsakaalia jotain puoli kiloa
  • kattilallinen vettä
  • pari pientä sipulia (tai yksi iso)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • mustapippuria
Laita vesi kiehumaan ja kasvisliemikuutiot sekaan. Kun vesi kiehuu, kaada kattilaan pilkotut parsakaalit ja silputut sipulit. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen neste syrjään, älä kuitenkaan vielä viemäriin. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja jos tarvis, keitinlientä. Mausta mustapippurilla, lisää suolaa jos suolaisesta tykkäät.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haa, kiitos vinkistä. Olen tehnyt melkein tismalleen samanlaista sapuskaa ja se on yksi lempiruoistani, mutta sipulia en ole sinne keksinyt heittää, joten kokeilenpa ensi kerralla sipulin kanssa.

Vastavinkiksi: Jos tykkäät yrteistä, heitä sekaan myös vähän oreganoa ja/tai rakuunaa.

tuuli kirjoitti...

Jee, kiitos. Oreganosta ja rakuunasta kummastakin tykkään, ja niitä löytyy yleensä myös kaapista. Pitääpä kokeilla..